marți, septembrie 17, 2024
No menu items!
spot_img
AcasăActualitateScutul de la Deveselu, un pericol pentru Rusia?!

Scutul de la Deveselu, un pericol pentru Rusia?!

Aproximativ 1.000 de soldați americani sunt în drum spre România. Vladimir Putin spune cu subiect şi predicat că scutul antirachetă de la Deveselu şi rachetele de coastă din Marea Neagră sunt adevărate pericole. Trupele vor fi relocate din Germania în ţara noastră şi nu este exclus ca noi întăriri să vină zilele viitoare în funcţie de evoluţia situaţiei de la graniţa Rusiei cu Ucraina.

Vladimir Putin, președintele Rusiei: Statele Unite au desfăşurat sisteme de apărare anti-rachetă în România şi în curând şi în Polonia, dacă nu au făcut-o deja. În ambele ţări, sunt desfăşurate lansatoare MK-41, pe care pot fi instalate sisteme ofensive Tomahawk. Capabile să acopere teritoriul Rusiei pe mii de kilometri. Ei bine, nu este asta o ameninţare pentru noi?

Surse de la Casa Albă susţin că Washingtonul ia în calcul să permită experţilor ruşi să viziteze bazele din România şi Polonia, pentru a se asigura că nu există rachete de croazieră Tomahawk.

Bogdan Aurescu, ministru de externe al România: Este un nonsens să afirmi că un sit pur defensiv, care nu este îndreptat împotriva Rusiei, ci vizează posibile amenințări cu rachetă provenite din afara spațiului euroatlantic, reprezintă o amenințare pentru Rusia.

Scutul antirachetă de la Deveselu a fost operaţionalizat în 2016. Este o mică parte din întregul sistem de apărare împotriva rachetelor balistice. La Deveselu, avem practic amplasate 24 de rachete interceptoare. Au o lungime de 6,55 metri, un diametru de 0,34 metri şi foarte important, nu au încărcătură explozivă.

Rachetele, care pot dezvolta o viteză de aproape 5 kilometri pe secundă, distrug ţintele prin simpla lovire. Preţul lor ajunge la aproximativ 20 de milioane de dolari fiecare şi au o autoniomie de aproximativ 500 de kilometri. În România, sunt amplasate 24 de astfel de dispozitive. Ele sunt coordonate de acest radar  care este setat să comunice cu alte radare amplasate în Polonia, Turcia sau pe nave ale NATO, aflate în patrulare.

sursa: observatornews.ro

Citește și https://www.adevaruldinolt.ro/2022/02/02/se-extinde-reteaua-de-alimentare-cu-apa-in-bals/

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments