sâmbătă, mai 25, 2024
No menu items!
spot_img
AcasăMondenTensiunea continuă în cadrul coaliţiei de guvernare

Tensiunea continuă în cadrul coaliţiei de guvernare

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (2 septembrie, ora 13:00) – Realizator: Preşedintele Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul de revocare a ministrului justiţiei, Stelian Ion, dar şi decretul de desemnare a ministrului de interne Lucian Bode, ca ministru interimar al justiţiei. Tensiunile din coaliţia de guvernare continuă după ce Stelian Ion a fost revocat aseară din funcţie de premierul Florin Cîţu. USR PLUS a anunţat tot aseară că îşi retrage sprijinul politic pentru primul ministru. Între timp, astăzi, Biroul Politic Naţional al PNL a votat în unanimitate susţinerea lui Florin Cîţu în funcţia de premier. Cu detalii despre ultimele evoluţii din coaliţie acum, în direct, reporterul nostru Alina Stănuţă. Bună ziua!:

Reporter: Bună ziua! Situaţia tensionată din coaliţia de la guvernare continuă şi astăzi. Premierul PNL, Ludovic Orban, a făcut apel la calm către ambele părţi implicate în disputa pe marginea Programului de Investiţii „Anghel Saligny” atât către USR PLUS, cât şi către premierul Florin Cîţu: „Suntem astăzi într-o situaţie politică din care nimeni nu are de câştigat, nici Florin Cîţu, nici USR PLUS” – mai spunea Ludovic Orban – iar orice plecare poate duce la pierderea majorităţii parlamentare”:

Ludovic Orban: Fac un apel apăsat în primul rând către premierul Cîţu şi către toţi colegii mei din PNL să înţeleagă gravitatea momentului. Nu putem, din motive conjucturale, să aruncăm în aer unitatea coaliţiei. Fac apel şi către colegii din USR PLUS să înţeleagă că nu este o soluţie să pună presiune asupra guvernului din care fac parte şi să spună chiar că s-ar putea alia cu PSD. 

Reporter: Ludovic Orban mai spunea că a decis să nu participe la şedinţa online convocată în această dimineaţă de o parte a conducerii PNL, care îl susţine pe Florin Cîţu, pe motiv că şedinţa nu a fost convocată statutar. Pe de altă parte, potrivit unor surse, în şedinţa conducerii PNL, liderii care au participat au adoptat o rezoluţie prin care reafirmă susţinerea pentru premierul Florin Cîţu în fruntea guvernului. La întâlnire au participat peste 70% din membrii Biroului Politic Naţional, care sunt convinşi că momentul de tensiune va fi depăşit, iar guvernarea va continua în aceeaşi formulă – mai arată sursele politice. Într-un mesaj primit cu puţin timp în urmă, USR PLUS cere forţelor politice să nu intre în tergiversări şi jocuri politicianiste şi să participe la depunerea şi votul unei moţiuni de cenzură, pentru că – arată aceştia – Florin Cîţu trebuie să plece de la Palatul Victoria. Aşadar, tensiunile politice sunt departe de a fi depăşite.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments