sâmbătă, mai 25, 2024
No menu items!
spot_img
AcasăActualitateCe spun ziarele din Germania despre românii care nu se vaccinează: „Idioții...

Ce spun ziarele din Germania despre românii care nu se vaccinează: „Idioții Europei“

“Idioții Europei“ este sintagma relatată de un ziar din Germania despre românii, bulgarii și ucrainenii care refuză vaccinarea. România, Bulgaria și Ucraina sunt țările cu  cele mai mici rate de vaccinare din Europa.

Ziarul denumit MoPo descrie situația dramatică de la București, precum și din celelalte două țări estice.

„«Cei care sunt într-o stare pe jumătate acceptabilă rămân pe scaun. Doar pacienții în stare critică primesc un pat», explică o asistentă într-un reportaj filmat, pregătind un scaun de birou deformat pentru un nou pacient. Un alt membru al personalului spune: «Este un iad, că într-un război». Unii pacienți se împing unii pe alții pe coridoare pentru a lua echipamentul de oxigen, relatează medicul Victoria Aramă. Ea califică situația din București drept «apocaliptică».

Publicația critică și atitudinea bisericii ortodoxe și a președintelui Iohannis.

“Arhiepiscopul Teodosie de la Constanța, de exemplu, susține că nimeni nu este responsabil pentru efectele vaccinului. Cei care se vaccineaza «își semnează propriul mandat de condamnare la moarte», predică Teodosie Paraschiv, un călugăr de la mănăstirea Durau. Biserica Ortodoxă, căreia îi aparțin 86% dintre români, este extrem de influentă în țară.

Dar nici politică nu este complet nevinovată: «Practic, am oprit pandemia», spunea președintele Klaus Iohannis în iunie, când incidența era scăzută“, arată MoPo.

Potrivit https://newsweek.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments