sâmbătă, mai 25, 2024
No menu items!
spot_img
AcasăSocialVești bune pentru bugetarii din județul Olt. Vor primi tichete de vacanță...

Vești bune pentru bugetarii din județul Olt. Vor primi tichete de vacanță în anul 2022

Tichetele de vacanță pentru bugetari se vor acorda din nou de anul viitor. Acestea urmează să fie emise doar pe suport electronic, potrivit unui proiect de Ordonanță de Urgență lansat în dezbatere de Ministerul Turismului.

Potrivit proiectului OUG, acordarea, în perioada 1 iulie 2017 – 31 decembrie 2020, a indemnizatiilor de vacantã sau a primelor de vacantã, dupa caz, sub forma voucherelor de vacantã, în valoare de 1.450 lei „s-a dovedit a fi o mãsurã cu efecte benefice asupra industriei turismului din România, încurajând un numãr de circa un milion de salariati romani din cadrul institutiilor de stat sau al societãtilor în care statul este actionar unic sau majoritar, sã-si petreacã concediile în tarã. „Aceastã mãsurã a atenuat o mare parte din efectele negative ale pandemiei COVID-19 asupra sectorului turistic, cetãtenii români posesori de vouchere de vacantã achizitionând pachete turistice în tarã în perioadele în care structurile de primire turistice nu au avut activitatea suspendatã. De altfel, un efect complementar al acestei mãsuri a fost cresterea numãrului de solicitãri de autorizare a unitãtilor de cazare. La nivel national, cresterea a fost de 10% comparativ cu anii precedenti”, se aratã în expunerea de motive.

În perioada 2022 – 2026, voucherele de vacantã vor fi emise doar pe suport electronic și sunt valabile un an, de la data emiterii. Potrivit ordinului, beneficiazã de vouchere de vacantã personalul care a desfãsurat activitate în anul 2021, indiferent de durata acesteia, inclusiv personalul pensionat/detasat.

La sfârșitul perioadei de valabilitate a suportului electronic pe care au fost alimentate voucherele de vacantã sau la data încetãrii raporturilor de muncã, beneficiarul are obligatia de a restitui angajatorului suportul electronic, iar acesta, la randul lui, va restitui suportul electronic unitãtii emitente, potrivit economica.net

Citește și https://www.adevaruldinolt.ro/2021/12/06/parintii-vand-testele-pe-baza-de-saliva-pentru-elevi-pe-internet/

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments