sâmbătă, mai 25, 2024
No menu items!
spot_img
AcasăPoliticaSenatorul Siminica Mirea: ”Bugetul de stat pe anul 2022 este unul de...

Senatorul Siminica Mirea: ”Bugetul de stat pe anul 2022 este unul de echilibrare economică și socială”

În baza calculelor bugetare deja existente, programul social-democrat din actuala guvernare, care prevede creșterea punctului de pensie, majorarea pensiei minime și acordarea ajutorului pentru cei cu pensii mici, va putea fi aplicat de la începutul anului viitor.

Potrivit senatorului oltean, Partidul Social Democrat și-a respectat promisiunile și angajamentele făcute pentru care a intrat la guvernare!
”Toate măsurile propuse din pachetul social al PSD au finanțarea asigurată, iar bugetul de stat pe anul 2022 este unul de echilibrare economică și socială, protejând simultan puterea de cumpărare. Toate acestea pentru reducerea inflației și stabilizarea economiei naționale în vederea unei creșteri robuste. Privind măsurile sociale propuse, niciuna dintre acestea nu ar fi existat în buget dacă Partidul Social Democrat nu intra la guvernare. Cele zece măsuri pentru creșterea nivelului de trai al românilor vizează creșteri de pensii, alocații și mărirea veniturilor persoanelor din grupurile vulnerabile. De asemenea, vizează sprijinul românilor de a trece mai ușor peste povara facturilor mărite și creșterii prețurilor. Am intrat la guvernare și am îndeplinit cele spuse!”, a fost mesajul transmis de senatorul Siminica Mirea.
Totodată, Siminica Mirea a ținut să sublinieze faptul că Partidul Social Democrat a stabilizat întregul sistem de pensii, găsind astfel fondurile necesare și făcând posibilă rectificarea bugetară la timp. Toti pensionarii României își vor primi pensiile meritate, fără nicio întârziere.
În baza calculelor bugetare deja existente, programul social-democrat din actuala guvernare, care prevede creșterea punctului de pensie, majorarea pensiei minime și acordarea ajutorului pentru cei cu pensii mici, va putea fi aplicat de la începutul anului viitor.
În acest sens, de la 1 ianuarie 2022, noul punct de pensie va fi 1586 lei, pensia minimă va crește de la 800 la 1.000 lei, iar pensionarii care au venituri cuprinse în intervalul 1000-1600 lei vor primi a 13-a pensie.

Orice pensionar care are venituri cuprinse între 1.000 și 1.600 de lei va ajunge la venituri de 2.200 de lei în luna ianuarie, astfel:Pensionarii care încasează venituri de 1.000 de lei lunar vor primi în luna ianuarie un ajutor de 1.200 de lei; Pensionarii care încasează venituri de 1.001 de lei lunar vor primi în luna ianuarie un ajutor de 1.199 de lei; Pensionarii care încasează venituri de 1.002 de lei lunar vor primi în luna ianuarie un ajutor de 1.198 de lei.

 

Ajutorul primit de la stat va scădea pe măsură ce pensia este mai mare. Așadar, persoanele care încasează o pensie de 1.600 de lei vor primi în luna ianuarie un ajutor de 600 de lei.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments