sâmbătă, mai 25, 2024
No menu items!
spot_img
AcasăActualitateAmenzi în valoare de aproape un milion de lei aplicate de jandarmii...

Amenzi în valoare de aproape un milion de lei aplicate de jandarmii olteni

Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt a prezentat astazi, 17 ianuarie 2022, un raport al activității desfășurate anul trecut. Conform datelor prezentate de jandarmii olteni, au fost aplicate peste 4.600 de amenzi, în valoare de 957.650 lei.

„În anul 2021 am luat parte la toate acțiunile organizate în context epidemiologic în perioada stării de alertă, iar activitatea noastră a avut ca scop îndeplinirea obiectivelor planificate, executarea cu responsabilitate a misiunilor și atribuțiilor specifice, inclusiv adoptarea unor măsuri instituționale pentru gestionarea eficientă a pandemiei de COVID-19”, au declarat  cei din conducerea Jandarmeriei Olt.

Jandarmii olteni au luat parte anul trecut la acțiunile organizate ca urmare a măsurilor privind restricțiile de circulație pe timpul stării de urgență și alertă națională. Aceștia au asigurat permanent ordinea și liniștea publică și au participat la toate adunările publice și manifestările de protest organizate, dar și la manifestările cultural-artistice, religioase, comemorative sau sportive.

„Acţiunea efectivelor de jandarmi a avut întotdeauna ca fundament respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale privind garantarea libertăţii de exprimare, de întrunire şi asociere, în concordanţă cu prevederile constituţionale referitoare la caracterul liber, paşnic şi civilizat al adunărilor publice, fiind organizate şi executate misiuni la manifestări de protest, manifestări cultural-artistice, religioase, promoţionale, comemorative, manifestări sportive şi vizite oficiale. În perioada de referinţă, nu au fost evenimente care să tulbure grav ordinea şi liniştea publică şi să impună intervenţia pentru restabilirea acesteia. Măsurile luate şi contactele permanente cu organizatorii adunărilor publice, au creat posibilitatea dezamorsării unor situaţii tensionate şi prevenirea degenerării acestora în acţiuni turbulente”, au mai ținut să precizeze reprezentanții Jandarmeriei Olt.

Potrivit datelor prezentate în cadrul întâlnirii, anul trecut, au fost constatate 401 fapte de natură penală, din care 58 constatate in misiuni proprii şi 343 în comun cu poliţia, fiind identificaţi un număr de 376 autori. Au fost aaplicate 4.604 sancţiuni contravenționale, în valoare de 957.650 de lei.

„Să nu uităm că în spatele acțiunilor, al rezultatelor și al cifrelor stau oamenii dedicați profesiei, care au făcut faţă cu succes misiunilor încredințate și care au răspuns cu promptitudine şi profesionalism diverselor provocări apărute, cărora le mulțumesc pentru atingerea tuturor obiectivelor! Noi vom rămâne, în continuare, vigilenți și pregătiți să oferim sprijin comunității!”, a declarat Colonelul Emanuel Botan, inspectorul șef al IJJ Olt.

Citește și https://www.adevaruldinolt.ro/2022/01/16/au-ajuns-la-spital-dupa-ce-au-intrat-cu-masina-in-sant/

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments