sâmbătă, mai 25, 2024
No menu items!
spot_img
AcasăActualitateRomânia se aşteaptă la un val de refugiaţi ucraineni

România se aşteaptă la un val de refugiaţi ucraineni

Potrivit Ministrului Apărării, țara noastră nu va intra în niciun război de tip militar, dar trebuie să fie pregătită pentru consecinţele unui posibil conflict de la graniţa Ucrainei.

„România nu va intra în niciun război în acest moment. România trebuie să fie pregătită doar pentru consecinţele unui posibil conflict de la graniţa Ucrainei „, a afirmat Vasile Dîncu,  potrivit Agerpres.

El a spus că autorităţile nu se aşteaptă, în acest moment, la „un război cald”.

„Nu putem să spunem cu siguranţă dacă va fi război acolo, în Ucraina, pentru că ar fi foarte mari costurile pentru Rusia dacă ar face acest lucru. NATO a anunţat prin vocea lui Stoltenberg (secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice – n.r.) că nu poate fi vorba de o intervenţie militară, pentru că Ucraina nu este membru al Alianţei, deci nu poate fi vorba de un răspuns militar. Din perspectiva asta, noi, România, şi NATO nu vor intra în război de tip militar. Sigur că războiul economic, războiul de alte facturi, blocajul economic poate va exista dacă va fi un conflict, dar în acest moment la un război cald, ca să spunem aşa, nu ne aşteptăm”, a subliniat ministrul român al Apărării.

Întrebat dacă România se aşteaptă, în perioada următoare, la un val de refugiaţi ucraineni, Vasile Dîncu,  a precizat că autorităţile se pregătesc pentru acest lucru.

„Dacă ne uităm la toate tipurile de conflict de tip militar, migraţii masive din calea războiului se pot produce şi ne aşteptăm şi noi la acest lucru, evident, chiar dacă la prima vedere unii au senzaţia că noi nu ne pregătim pentru posibile efecte secundare ale unui război. Noi ne pregătim pentru asta. Suntem pregătiţi, în acest moment, pentru o posibilă asistenţă pentru migranţi din această perioadă. Este o datorie umanitară”, a afirmat ministrul Apărării Naţionale

Citește și https://www.adevaruldinolt.ro/2022/01/22/cod-galben-de-ninsori-si-viscol-valabil-pana-luni/

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments