sâmbătă, mai 25, 2024
No menu items!
spot_img
AcasăEducatieTrei școli din Olt vor beneficia de programul „Masă caldă”

Trei școli din Olt vor beneficia de programul „Masă caldă”

Programul guvernamental „O masă caldă la școală” continuă în Olt în acest an! Elevii din trei unități de învățământ din județ vor beneficia de acest program.

Unul dintre programele care s-au bucurat de un real succes în cadrul şcolilor a fost cel prin intermediul căruia, zeci de mii de elevi au primit o masă caldă zilnic. Pentru familiile cu venituri reduse, acest proiect reprezintă o mână de ajutor și contribuie eficient ca soluție la abandonul şcolar în zonele defavorizate.
Guvernul a aprobat alocarea din Fondul de rezervă a peste 66 milioane lei pentru derularea în semestrul II al anului şcolar 2021-2022 a Programului „Masă caldă” în 150 de unităţi de învăţământ preunivesitar de stat.
Pe listă se află și trei școli din județul Olt: Școala Gimnazială Osica de Jos, Scoala Gimnazială Leleasca și Școala Gimnazială Alunișu din localitatea Spineni. Suma totală alocată pentru implemetarea acestui program în județul Olt este de 276.000 lei.
„Peste 66 de milioane lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, din bugetul de stat pentru acest an, au fost alocaţi pentru a derula, şi în semestrul II al anului şcolar în curs, Programul «Masă caldă» pentru preşcolari şi elevi din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat. Sunt peste 68.000 de preşcolari şi elevi care vor beneficia de acest program”, a declarat Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.
Principalul obiectiv al acestui program este „acela de a contribui la prevenirea excluziunii sociale, abandonului şcolar şi de a îmbunătăţi performanţele şcolare”. Potrivit hotărârii de guvern adoptate, în semestrul al II-lea al anului şcolar 2021-2022 vor fi alocaţi 66.812.000 lei din Fondul de rezervă pentru finanţarea Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat.

În perioada desfăşurării cursurilor, preşcolarii şi elevii vor primi cu titlu gratuit un suport alimentar constând într-un pachet alimentar sau într-o masă caldă pe zi, în limita unei valori zilnice de 10 lei pe beneficiar, incluzând TVA. Se vor distribui produse alimentare obţinute în unităţi autorizate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, în conformitate cu prevederile legislaţiei sanitar-veterinare.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments