sâmbătă, mai 25, 2024
No menu items!
spot_img
AcasăActualitateAlro și CE Oltenia vor construi o centrală electrică pe gaze la...

Alro și CE Oltenia vor construi o centrală electrică pe gaze la Ișalnița

ALRO SA, unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu integrați pe verticala din Europa, dupa capacitatea de producție, anunță că a fost declarată ca fiind „investitorul selectat” în urma unei licitatii publice organizate de Complexul Energetic Oltenia (CEO) pentru a construi împreună o centrală electrică pe gaz, la Ișalnița, se arată într-un comunicat al producătorului de aluminiu trimis Bursei de Valori București.

„Acest parteneriat va oferi ALRO oportunitatea de a-și diversifica modelul de afaceri, deoarece securitatea aprovizionării cu energie electrica reprezinta o necesitate pentru industria aluminiului și va sprijini planurile de dezvoltare pe termen lung ale Grupului într-un mediu de afaceri plin de provocări. Deși este un efort foarte complex, suntem încrezători ca va fi un proiect de succes având un partener puternic, CEO, care înțelege noile realități ale pieței energetice și demonstrează că știe să se adapteze la acestea”, a declarat Marian NASTASE, Presedintele Consiliului de Administratie, ALRO.

În conformitate cu anuntul de licitatie, CEO si ALRO vor negocia infiintarea unei societăți cu capital mixt de tip „Special Purpose Vehicle” (SPV) care va construi o centrală electrică pe gaze naturale de 850 MW, sub rezerva aprobarilor corporative ale ambelor companii. Aceasta va inlocui doua  instalatii vechi (blocuri) pe carbune de 315 MW fiecare.

Planul de restructurare al CE Oltenia, aprobat deja de Comisia Europeană, vizează construirea a două centrale pe gaze, la Turceni și Ișalnița, care să înlocuiască în viitor grupurile pe cărbune.

Pe de altă parte, Alro este una dintre cele mai afectate companii de criza energetică actuală. Din cauza prețurilor mari la energie producătorul a închis 60% din capacitatea de producție de aluminiu electrolitic de la Slatina. De asemenea, fabrica de alumină Alum Tulcea, parte tot a grupului Alro, a fost închisă.

potrivit economica.net

 

 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments