sâmbătă, mai 25, 2024
No menu items!
spot_img
AcasăActualitateDrumul Expres Craiova – Pitești: lotul Slatina – Colonești, finalizat în toamna...

Drumul Expres Craiova – Pitești: lotul Slatina – Colonești, finalizat în toamna acestui an

O vizită pe șantierul drumului expres DEx 12 Craiova-Pitești arată un progres însemnat al lucrărilor. Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, susține că lotul 3 din șoseaua cu profil de autostradă va fi inaugurat în 2023, înainte de termenul contractual care prevede finalizarea în 2024.

Oficialul a prezentat o situație a lucrărilor pe lotul de 31,7 kilometri, dintre Slatina și Colonești, ajunse acum la stadiul de 70% progres fizic:

-Au fost finalizate lucrările de execuție pentru 31/32 structuri (poduri și pasaje);

-Se execută lucrări de racordare a structurilor cu terasamentul și calea de rulare;

-Se execută lucrări de umpluturi necesare terasamentelor, lucrări realizate în proporție de 85%;

-Se execută lucrări de săpături pentru terasamente, lucrări realizate în proporție de 90% și continuă acestea pe ultimul sector de la km 58;

-Continuă execuția lucrărilor de realizare a șanțurilor, rigolelor și elementelor de colectare și evacuare a apelor pluviale;

-Au fost realizați 20/30 km din umplutura de balast la cota superioară;

-Sunt în curs de finalizare spațiile de servicii, lucrări realizate în proporție de 95%, lucrându-se acum la ultimele finisaje;

-Au fost finalizate lucrările de relocare a utilităților;

-Se execută lucrări la sistemul ITS și la iluminatul public de pe traseul drumului expres.

Cei 31,7 km aferenți Lotului 3 al Drumului Expres Craiova-Pitești, cuprins între Slatina și Colonești, este unul din obiectivele de infrastructură rutieră a cărui dare în trafic va fi la sfârșitul acestui an, înainte de termenul contractual.

Anul trecut au fost dați în trafic primii 40 km de drum expres în România aferenți Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești.

Drumul Expres Craiova-Pitești este împărțit în 4 tronsoane. Va avea o lungime de peste 121 km și câte 2 benzi pe fiecare sens. Vor fi realizate 10 intersecții rutiere și 75 de poduri și pasaje.
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments