sâmbătă, mai 25, 2024
No menu items!
spot_img
AcasăActualitatePSD propune interzicerea vânzării ţigărilor electronice minorilor

PSD propune interzicerea vânzării ţigărilor electronice minorilor

Mai mulţi deputaţi PSD propun interzicerea vânzării ţigărilor electronice către tinerii cu vârsta sub 18 ani, stabilind totodată şi implicarea şcolilor pentru a preveni utilizarea unor astfel de dispozitive în incinta unităţilor de învăţământ, transmite News.ro. Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, social-democratul Alfred Simonis, a anunţat marţi că a depus în Parlament două proiecte de lege prin care se va interzice vânzarea către minori a băuturilor energizante şi a ţigărilor electronice.

Președintele interimar al Partidului Social Democrat, Afred Simonis, a anunțat depunerea în Parlament a două proiecte de lege prin care se cere interzicerea comercializării către minori a băuturilor energizante și a țigărilor electronice.

„Am depus în Parlament două inițiative legislative prin care dorim să interzicem comercializarea către minori a băuturilor energizante și a țigărilor electronice”, a transmis Afred Simonis, marți.

„Energizantele conțin substanțe, precum cafeină, taurină, carnitină, guarana, glucuronolactona și alți compuși cu efect de stimulare a sistemului nervos central și reprezintă un real pericol pentru sănătatea copiilor. Cât despre țigările electronice, acest proiect de lege a apărut în urma mai multor discuții pe care le-am purtat în special cu reprezentanți ai sistemului de învățământ care s-au plâns de un adevărat fenomen care se petrece chiar în școli. Ușurința cu care se pot procura aceste țigări este uluitoare”, se mai arată în comunicat.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments