sâmbătă, mai 25, 2024
No menu items!
spot_img
Acasă Blog

Trotinete electrice Bolt în Slatina

Primarul Municipiului Slatina, Emil Moț, reprezentantul Bolt, Sorina Mihai și reprezentanți ai Poliției Locale și ai Poliției Rutiere din județ au lansat duminică-12 mai, în Parcul Tineretului, serviciul de închiriere a trotinetelor electrice Bolt.

Un număr de 200 de trotinete electrice vor ajunge la Slatina, săptămâna viitoare. Acestea vor fi amplasate în cele mai importante zone din oraş de unde pot fi închiriate de cetățeni.
Trotinetele pot fi folosite prin intermediul aplicaţiei Bolt, la  preţul de 1 leu pentru deblocare şi 80 de bani pentru fiecare minut de utilizare
”Astăzi am participat la lansarea trotinetelor electrice, un eveniment organizat de Bolt Romania, care promite să redefinească mobilitatea urbană. Această inițiativă nu oferă doar o opțiune modernă și ecologică de transport, ci va îmbunătăți accesibilitatea și mobilitatea în municipiul Slatina. Ne-am angajat să dezvoltăm orașul nostru într-un mod durabil, iar introducerea trotinetelor electrice este un pas în această direcție. Vom continua să investim în proiecte de infrastructură verde, prin proiecte precum stațiile de închiriere biciclete (dotate cu 110 biciclete și 12 triciclete) și acoperirea întregului efectiv de transport în comun, 100% electric!” a transmis Emil Moț, primarul municipiului Slatina.

Amenzi aplicate de jandarmii olteni în minivacanța de Paște

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt au intensificat măsurile de ordine și siguranță publică în perioada 1-6 mai și au suplimentat dispozitivele de jandarmi care au patrulat în zonele aglomerate destinate activităților de picnic și în proximitatea lăcașurilor de cult.

S-au executat astfel, 15 misiuni de asigurare a ordini publice la manifestări cultural-artistice, sportive și religioase în Slatina și alte 10 localități precum și 159 misiuni de menținere a ordinii și siguranței publice în mediul urban și rural.
„Zilnic au fost constituite echipaje de intervenție în măsură să intervină în situații de urgență pentru combaterea faptelor antisociale și asigurarea unui climat de siguranță civică. Pe timpul executării misiunilor din responsabilitate nu au fost înregistrate evenimente majore, însă jandarmii olteni au constatat unele fapte antisociale și au aplicat 19 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.300 lei, pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Subliniem faptul că efectivele de jandarmi vor rămâne mobilizate pentru a elimina pericolele care pot perturba liniștea și siguranța publică, precum și pentru buna desfășurare a evenimentelor din spațiul public”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Olt.

Incendiu puternic la Cilieni

O magazie a luat foc noaptea trecută, în comuna Cilieni din județul Olt. Pompierii Gărzii Vișina și Detașamentului Caracal au intervenit la fața locului cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD.

În sprijinul acestora a intervenit și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Tia Mare cu o autospecială de intervenție.
Au fost afectate:două solarii, 15 tone de cărbune, cinci tone lemne de foc, o tonă de cereale. Totodată, a fost afectată și folia de pe două solarii pe aproximativ 500 de metri pătrați.
Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

În momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta la magazie și bunurile depozitate în interior. Misiunea pompierilor pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative a durat aproximativ o oră și jumătate. În urma evenimentului a ars magazia cu suprafața de circa 50 metri pătrați, 15 tone de cărbune, cinci tone lemne de foc, o tonă de cereale și a fost afectată folia de pe două solarii pe aproximativ 500 de metri pătrați. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un cablu electric defect sau cu improvizații”, transmite ISU Olt.

Politehnica București va deschide o sucursală la Slatina

0

O sucursală a Universității Politehnica București va fi înființată în municipiul Slatina, în clădirile fostului Colegiu Agricol „Carol I”, spații ce vor fi date spre folosință gratuită instituției de învățământ superior, au anunțat reprezentanții administrației locale și ai universității.

”Este o zi importantă pentru municipiul nostru! Astăzi, cu mândrie, am anunțat înființarea unei sucursale a Universității Naționale de Știință și Tehnologie – Politehnica București aici, la Slatina, în incinta fostului Liceu Agricol, care găzduiește de ani de zile o filială a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară. Astfel vom avea un adevărat campus universitar. Prin acest parteneriat, oferim infrastructura necesară pentru formarea viitoarelor generații de ingineri și specialiști în tehnologie. Este un pas semnificativ către dezvoltarea educației și a potențialului nostru local. Mulțumim Politehnicii pentru încrederea acordată și suntem mândri că putem contribui la formarea oamenilor de valoare din comunitatea noastră”, au declarat reprezentanții Primăriei Slatina.

Rectorul Universității Politehnica București, Mihnea Costoiu, a menționat că angajatorii din regiune se confruntă cu o criză de forță de muncă cu calificare și că, în același timp, sunt familii cu venituri reduse, iar o parte dintre absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat nu urmează studii de învățământ superior.

Străzile Buzești și Traian vor intra în reabilitare

0

Infrastructura rutieră reprezintă o prioritate pentru administrația publică din Caracal. Cei din conducerea locală au investit apeoximativ 3 milioane de lei pentru modernizarea a două artere importante de pe raza municipiului.

”Investim 650.000 de lei pentru modernizarea străzii Buzești din și aproximativ 2,2 milioane de lei pentru modernizarea străzii Traian! Am aprobat Documentația de Avizare a Lucrărilor de intervenții și indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea străzilor Buzești și Traian. Estimăm că durata de execuție a lucrărilor va fi de trei luni, astfel încât disconfortul pentru cetățenii din zonă să fie cât mai mic”, a declarat Ion Doldurea, primarul Municipiului Caracal.

Festivalul de folclor „De dor, de primăvară” Caracal și-a desemnat câștigatorii

0

În perioada 24-26 aprilie la Caracal a avut loc cea de-a XVIII -a ediţie a Festivalului de muzică populară “De dor, de primăvară”. Pe scena Teatrului Național Ștefan Iordache din Caracal, locul de desfăşurare al evenimentului, au urcat artiști mari și îndrăgiți dar și tineri talentați și pregătiți pentru a deveni în viitor artiștii de mâine ai folclorului românesc.

Festivalul a fost conceput ca o rampă de lansare a tinerilor interpreți atât din județul Olt cât și din alte zone folclorice ale țării.
Organizatorii festivalului-concurs au fost: Primăria și Consiliul Local Caracal, Centrul Cultural Municipal „Radu Șerban” Caracal și Centrul Județean de Cultură și Artă Olt. Acompaniamentul muzical a fost asigurat de orchestra Centrului Cultural municipal Caracal „Radu Șerban”, condusă de maestrul Daniel Voicu având ca prezentator pe  prof. Alina Elena Marin.
“Este impresionant să asculți valori autentice ale folclorului românesc. Folclorul este ceea ce ne identifică pe noi ca români, iar acești tineri merită toate felicitările noastre. De asemenea, îi felicit și pe organizatori, pe domnul Daniel Voicu și toți ceilalți care au contribuit la organizarea acestui festival. Am toată încrederea că vom continua și că vom găsi mereu tineri dispuși să cânte muzica populară autentică”, a declarat Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal.
Trofeul festivalului și premiul cel mare a mers la Ceaușu Cristian din Brăila.
Secțiunea soliști vocali
– Premiul I , Ianis Vedinaș din Bihor
– ⁠Premiul II, Paraschivoiu Maria din Prahova
– ⁠Premiul III, Oprea Răzvan din Teleorman
– ⁠Mențiune I, Liu Iulian din Olt
– ⁠Mențiune II, Mihuți Casian din Bihor
Secțiunea soliști instrumentiști
-Premiul I, Tâmbescu Luca din Argeș
-Premiul II, Bușcă Ionela din Dolj
-Premiul III, Lucian Ghiță din Dolj
-Mențiune I, Iancu Mădălin din Timiș
-Mențiune II, Rojișteanu Eric din Olt
-Premiul special al juriului, Țiple Arsenie din Dâmbovița
-Premiu special al juriului, Iuliana Mirică din Brăila

Anunț

0

Atelier de croitorie Joita F.A. Catalina PFA, cu sediul în comuna Coteana, județ Olt, angajează confecționer cu experiență pentru realizare producție de haine.

Detalii la telefon: 0785840365

O nouă campanie gratuită de sterilizare a câinilor și pisicilor cu stăpân

0

În prezent, sterilizarea pare să fie principalul mijloc prin care putem lupta contra prezenței puiulor nedoriți și a abandonului în municipiul Caracal.

”În data de 21 aprilie 2024, în strada Craiovei, nr. 87, medici veterinari de la Smeura și DypVet vor steriliza gratuit patrupedele, în condiții de igienă și securitate. În felul acesta, puteți contribui la prevenirea bolilor, a puilor nedoriți și a abandonului!”, a fost mesajul transmis de reprezentanții Primăriei Caracal.
Strategia medicilor este să încurajeze prin toate mijloacele posibile sterilizarea tuturor animalelor, conform legii.
În România abandonul animalelor este un fenomen greu de oprit.  Lipsa de educație, sărăcia, proasta gestionare a problemei animalelor fără stăpân a autorităților, legile neaplicate, duc la scăparea de sub control a acestei probleme. Sterilizarea/castrarea animalelor cu/făra stăpan este singura soluție de a stopa acest fenomen.
Sterilizarea previne nașterea a mii de animale nedorite, animale care ajung în stradă, abandonate, care mor de cele mai multe ori în chinuri, sau supraviețuiesc cu greu de pe o zi pe alta.

Proiecte importante care vizează dezvoltarea municipiului Caracal

0

Primăria Caracal a pus bazele a două proiecte pentru dezvoltarea comunității locale.

Avem în vedere realizarea unui parc fotovoltaic și creșterea eficienței energetice pentru 3 unități de învățământ din oraș: Școala Titulescu, Liceul Filipescu și Internatul Liceului Ioniță Asan”, anunță Ion Doldurea, primarul Municipiului Caracal.

Proiectele însumează peste 7,5 milioane de euro, o mare parte fiind fonduri nerambursabile.