sâmbătă, mai 25, 2024
No menu items!
spot_img
AcasăPoliticaAlexandru Stănescu, propus vicepreședinte la ANRE

Alexandru Stănescu, propus vicepreședinte la ANRE

Partidul Social Democrat îl propune pe fostul parlamentar Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu, în funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energie.

Întrebat ce îl recomandă pentru această funcție, președintele PSD Marcel Ciolacu a spus că „a contat foarte mult că este unul dintre foștii parlamentari care nu a mai avut loc pe listele parlamentare”.

Alexandru Stănescu a fost deputat PSD pentru două mandate, în perioada 2012-2020. Acesta a fost președinte al Comisiei de Agricultură din 2017 până în 2020. Anterior a fost vicepreședinte al comisiei.

Marcel Ciolacu a spus că nominalizarea lui Stănescu pentru funcția de vicepreședinte al ANRE, în locul lui Marian Neacșu care a fost numit secretar general al Guvernului, nu are legătură cu faptul că fratele său, Paul Stănescu, este secretarul general al PSD.

„Este propunerea din partea grupului PSD, avem dreptul să o facem și este propunerea noastră. Este un fost parlamentar, a fost președinte și de comisie, la comisia de agricultură. A contat foarte mult că este unul dintre foștii parlamentari care nu a mai avut loc pe listele parlamentare. Vă va răspunde dânsul ce îl recomandă. Oamenii care au avut mai multe mandate și care au experiență parlamentară este posibil să mai fie numiți”, a declarat Marcel Ciolacu.

Alexandru Stănescu a absolvit în 1986 Facultatea de Mecanică Agricolă București. Anterior mandatelor de deputat a fost între 1986 și 1993 inginer la S.C. Agromec Vișina S.A, iar între 1994 și 2012 a fost director general la S.C. Agromec Bucinișu S.A.

Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) este arbitrul pieței de energie.

Alexandru Stănescu a declarat că el s-a propus la ANRE și că nu crede că este un avantaj faptul că fratele său este secretarul general al PSD.

„Deocamdată mi-am depus dosarul pentru ANRE și probabil că vedem mâine la votul final. Propunerea a venit din partea mea. Mă recomandă exact ce cere în lege. Am o perioadă de 19 ani în care am fost conducătorul unei societăți comericiale, am o perioadă de 8 ani de parlamentar și, eu știu, cred că sunt suficiente aceste recomandări. Nu știu dacă este un avantaj că fratele meu este Paul Stănescu. Suntem oameni politici amândoi, nu există niciun conflict de interese. Nu înseamnă că dacă el a ajuns în funcția asta eu trebuie să plec din partid”, a declarat Alexandru Stănescu.

potrivit digi24.ro

Citește și https://www.adevaruldinolt.ro/2021/12/10/angajatii-tmk-artrom-au-adus-craciunul-in-casele-familiilor-sarace-din-judet/

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments