sâmbătă, mai 25, 2024
No menu items!
spot_img
AcasăActualitateCasă cuprinsă de flăcări într-o comună din județ

Casă cuprinsă de flăcări într-o comună din județ

Mai bine de două ore au acționat pompieri Gărzii Osica de Jos, pentru stingerea unui incendiu puternic, izbucnit la o locuință din comuna Osica de Jos. Cel mai probabil, casă a luat foc din cauza coșului de fum neizolat față de materialele combustibile.

S-a acționat cu o autospecială de stingere și un echipaj SMURD, iar din fericire, în urma evenimentului nu au fost înregistrate victime. În urma incendiului, au ars aproximativ 100 de metri pătrați de acoperiș și tavane, textile, mobilier, electronice și electrocasnice.

Pompierii olteni trag din nou un semnal de alarmă în rândul oamenilor în ceea ce privește măsurile care ar trebui luate pentru a preveni incendiile provocate de coșurile de fum.

Pentru a evita producerea unor incendii, în urma cărora se pot înregistra victime sau pagube materiale importante, reamintim principalele măsuri de prevenire a incendiilor provocate de coșurile de fum: – Coşurile de fum vor fi obligatoriu verificate, curăţate şi reparate premergător sezonului rece şi ori de câte ori este nevoie; – Coşurile de fum se prelungesc deasupra acoperişului cu 0,5 – 0,8 metri; -În podurile caselor, coşurile de fum vor fi obligatoriu tencuite şi văruite, pentru a putea observa cu uşurinţă prezenţa unor fisuri prin care s-ar putea propaga flăcările spre materialele combustibile din construcţia acoperişului; – Coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşurilor; – În spaţiul dintre coşuri şi planşee se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile; – La trecerea prin acoperişuri se lasă o distanţă de cel puţin 10 centimetri între faţadele exterioare ale zidăriilor coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişurilor., au transmis reprezentanții ISU Olt.

Citește și https://www.adevaruldinolt.ro/2022/01/06/fabrica-alro-va-fi-sprijinita-pentru-reluarea-productiei/

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments