sâmbătă, mai 25, 2024
No menu items!
spot_img
AcasăActualitateFabrica ALRO va fi sprijinită pentru reluarea producției

Fabrica ALRO va fi sprijinită pentru reluarea producției

Astăzi, în cadrul unei întâlniri pe care Ministrul Energiei, Virgil Popescu a avut-o cu liderii Sindicatului Liber ALRO, Sindicatul Prelucrarea Aluminiului și Sindicatul Alroproduct a fost luată decizia de a fi sprijinită reluarea producţiei de către fabrica din Slatina.

Alro Slatina va avea parte de sprijinul meu! Astăzi am avut o întâlnire cu liderii sindicatului Liber Alro, Sindicatul Prelucrarea Aluminiului şi Sindicatul Alroproduct pentru a le transmite că îi voi sprijini să reia producţia”, a fost mesajul transmis de Ministrul Energiei, Virgil Popescu .

Totodată, prin modificarea cadrului legislativ operată de Guvern la sfârșitul anului trecut, prin OUG nr. 143/2021 pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale nr. 123/2012, precum și pentru modificarea unor acte normative, în vederea menținerii unei lichidități adecvate a pieței de electricitate, producătorii aflați în portofoliul statului român, care se supun prevederilor OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, au obligația să tranzacționeze cel puțin 40% din producția anuală de energie electrică prin contracte pe bursele de energie electrică, pe alte piețe decât PZU, PI și PE. Astfel, va fi stabilită o echilibrare astfel încât va fi energie disponibilă pentru consumatorii industriali şi ca fi asigurată şi o predictibilitate a prețului pe termen lung

„Alături de colegii din Guvern la sfârșitul anului am modificat cadrul legislativ cu privire la posibilitatea incheierii contractele Bilaterală bursiere și extrabursiere. Mai mult chiar, companiile producătoare de stat au obligația ca minim 40% din producție să o vândă în afara piețelor PZU, ID și echilibrare astfel încât va fi energie disponibilă pentru consumatorii industriali. În plus, vom asigura o predictibilitate a prețului pe termen lung. Nu lăsăm pe nimeni în urmă”, a mai transmis Virgil Popescu.

Citește și https://www.adevaruldinolt.ro/2022/01/05/semafoare-cu-buton-in-cele-mai-aglomerate-zone-din-slatina/

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments