sâmbătă, mai 25, 2024
No menu items!
spot_img
AcasăActualitateO casă a luat foc în comuna Icoana

O casă a luat foc în comuna Icoana

Echipaje din cadrul Stației Scornicești și Detașamentului Slatina, cu trei autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție la înălțime și un echipaj SMURD, au intervenit în comuna Icoana, sat Ursoaia, pentru stingerea unui incendiu puternic izbucnit la o locuință, cu regim de înălțime parter și etaj. Trei ore s-au chinuit pompierii olteni să stingă flăcările.

”La sosirea primelor echipaje, ardeau generalizat acoperișul casei și bunurile de la etaj, cu posibilități de propagare la o casă aflată în imediata apropiere. Pompierii au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite. Intervenția a durat aproximativ trei ore. În urma incendiului au ars aproximativ 300 de merit pătrați de acoperiș, materiale de construcții, textile și anvelope , depozitate la etajul locuinței. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost coșul de fum deteriorate”, au declarat reprezentanții ISU Olt.

Pompierii olteni reamintesc cetățenilor principalele măsuri de prevenire a incendiilor provocate de coșurile de fum defecte, deteriorate sau necurățate: •verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii; •coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare; •coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn).

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments