sâmbătă, mai 25, 2024
No menu items!
spot_img
AcasăActualitateIncendiu puternic într-o gospodarie din Olt

Incendiu puternic într-o gospodarie din Olt

Pompierii Detașamentului Caracal, cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, au intervenit noaptea trecută, în comuna Cezieni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească. Intervenția pompierilor, pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, a durat mai bine de trei ore.

”La sosirea echipajelor, ardeau, cu flacără deschisă și degajări mari de fum, o anexă gospodărească, folosită ca bucătărie de vară și magazie de lemne și circa trei tone de lemne de foc, cu posibilități de propagare la locuința aflată în apropiere. Incendiul a fost localizat în limitele găsite. În urma incendiului au ars anexa gospodărească, bunurile aflate în interior și trei tone de lemne de foc. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric, produs la o priză cu defecţiuni sau improvizaţii”, au declarat reprezentanții ISU Olt.

Pompierii olteni reamintesc principalele măsuri de prevenire a incendiilor provocate de instalațiile electrice suprasolicitate, cu defecţiuni sau improvizaţii:
•nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
•nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
•nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan.
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments